Teppo Hankilanojasta Sahala Worksin tuotepäällikkö

Teppo Hankilanoja aloitti Sahala Works Oy:n tuotepäällikkönä helmikuun alussa. ”Oli jotenkin helppo tulla tänne, kun on aiempaa työkokemusta paineellisista laitteista,” kertoo Teppo, joka on tehnyt yhteistyötä jo vuosia Sahala Worksin kanssa, konsulttina toimiessaan. ”Aiemmassa työssäni ei oikein pystynyt keskittymään mihinkään tiettyyn tuotteeseen, koska niitä oli niin paljon laidasta laitaan. Tuntui siltä, että kaikista ehti saamaan vain pintaraapaisun. On oikein kiva päästä nyt keskittymään kunnolla tietyn alan tuotteiden pariin.”

Teppo.jpg


 
Sahala Works Oy:n toimitusjohtaja Janne Hämäläinen kertoo, että pääajatus tuotepäällikön rekrytoinnissa oli se, että taloon saataisiin henkilö, joka on teknisesti taitava ja osaa lujuuslaskentaa sekä tuntee tuotteita. ”Erään puhelinkeskustelun päätteeksi pyysin Teppoa hakemaan meille. Olemme tehneet vuosia yhteistyötä ja olen tykännyt Tepon tavasta toimia. Ajattelin, että juuri hänenlainen henkilö me tarvitaan tänne.”
 
Teppo kertoo kuulleensa Sahala Worksin käynnissä olleesta rekrystä, mutta koska haku koski ensisijaisesti myyntiä, ei Tepolle tullut mieleenkään hakea. ”Avoimen työpaikan työnkuva kuitenkin muuttui oikean henkilön myötä”, Janne Hämäläinen naurahtaa. ”Tämä meni just niin kuin piti. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Tepon taloon. Hänellä on juuri se tarvittava tekninen osaaminen sekä uusia näkökulmia ja kehitysideoita, joita me täällä tarvitaan.” Konepajatuotekauppoihin liittyy paljon teknistä läpikäyntiä, mm. materiaaleja jne. Haluamme, että meidän tekemisestämme huokuu tämä tekninen osaaminen ja nyt meillä on loistava mahdollisuus lähteä kehittämään toimintaamme tuohon suuntaan Tepon vahvan teknisen osaamisen kautta, Janne Hämäläinen sanoo.
 
Tehtävänkuva oli lopulta se ratkaiseva tekijä, joka sai Tepon innostumaan ja vaihtamaan työpaikkaa. ”Uskon, että minulla on paljon annettavaa. Aiemmasta työkokemuksestani on varmasti hyötyä ja täällä pääsen käyttämään vahvuuksiani. Olen myös nopea oppimaan uusia asioita,” kertoo Teppo. Tuotepäällikön työnkuvaa ei ole hiottu valmiiksi, vaan sen annetaan muodostua kaikessa rauhassa. ”Sen tiedämme kuitenkin jo nyt, että tuotepäällikön työ tulee pitämään sisällään tuotekehitystä, tuotteistamista, hinnoittelua sekä myyntiä,” Janne Hämäläinen luettelee.
 
Tällä hetkellä on menossa ns. stressitesti, kun Teppoa ajetaan sisään taloon. ”Tähän alkuun paineensietokyky on varmasti kovilla, kun uutta tietoa tulee joka tuutista. Mutta, kun tästä selviää, niin loppuhan on sitten lastenleikkiä. Toivon, että ajan myötä Teppo kuuluu yrityksemme ydinosaajien joukkoon sekä osaksi johtoryhmäämme,” Janne Hämäläinen mainitsee.
 
Keski-Suomesta kotoisin oleva Teppo päätyi aikanaan opiskelujen kautta Kuopioon ja sieltä töiden kautta Varkauteen. Tulevaisuudessa tämä rationaalinen, tarkasti ja pitkään asioita pohtiva energiatekniikan DI tulee työskentelemään tilauskonepajatuotteiden parissa Varkauden Päivärinteen konepajalta sekä Leppävirran kotikonttorilta käsin.
 
Koko Sahala Worksin työporukka toivottaa Tepon lämpimästi tervetulleeksi taloon!
 

Tutustu myös