Tilauskonepaja­tuotteiden vahva ja perinteikäs tekijä

Sahala Works Oy:n Päivärinteen konepajan historia juontaa juurensa vuoteen 1982. Suuren hallin ovet on mitoitettu Varkaudessa sijaitsevan Taipaleen kanavan mukaan, koska konepaja on suunniteltu isojen laitteiden valmistukseen. Laitteiden koon sekä painon vuoksi vesikuljetus on ainut vaihtoehto. 1990-luvulla Päivärinteen konepajan ovista lähti kerta toisensa jälkeen maailman suurin haihduttamo. Päivärinteen konepajan sijainti Taipaleen kanavan läheisyydessä ja suora pääsy Saimaalle tarjoaa tänäkin päivänä ratkaisun suurten laitteiden toimittamiseen, minne päin maailmaa tahansa.

 

Päivärinteen konepajalla valmistettujen laitteiden halkaisijat ovat vaihdelleet 0,5m – 10,5m ja paino 5000kg – 300 000 kg. Konepajalla on 120 tonnin nosturikapasiteetti, 15m nostokorkeutta sekä Itä-Suomen suurin pyöritysrullastokalusto. Levyn taivutusvalssilla saadaan käsiteltyä levyt aina jopa PL80 saakka. Myös hitsauskalustoa on päivitetty nykyaikaan viimevuosina. Sen yli 85 000 vuotuisen miestyötunnin kapasiteetti, järeä ja moderni kalusto sekä sujuva logistiikka takaavat joustavat toimitukset isoimmille ja vaativimmillekin laitteille.

Sahala Worksin tilauskonepajatuotteita ovat mm.

  • Mustalipeän haihduttimet
  • Meesauunit/sektorijäähdyttimet
  • Kuorimarummut
  • Sellukeittimet ym. prosessiteollisuuden laitteet

Sahala Worksilla on pitkät perinteet vahvana tilauskonepajatoimijana. Meidät tunnetaan laadukkaista tuotteista sekä toimitusvarmuudesta. Meillä on vankka kokemus paineastioiden kehityksestä ja valmistamisesta sekä energia- ja teollisuusprosessien erityisvaatimuksista. Palvelujemme kehittäminen on myös tärkeä osa toimintaamme ja tinkimättömänä tavoitteenamme on palvella asiakkaitamme joustavasti ja asiantuntevasti läpi koko toimitusketjun.

Suurimman yhtenä kappaleena toimitettavan laitteiston mitat ovat:

  • halkaisija 12,5 m
  • pituus 40 m
  • paino 400 t.

Prosessilaitteiden lämpötila-alue on -50 … +500 ⁰C, ja paineenkesto ulottuu 400 baariin, jolloin vaipan paksuus voi olla yli 100 mm.

WE MIND YOUR BUSINESS.